2017. február 24., péntek

Împletituri cu brânză.

                     
                                         

Împletituri cu brínză.
         aluatul:
-         500 gr. fáiná
-         250 ml lapte
-         100 gr. unt
-         2 ling. zahár
-         30 gr. drojdie proaspátá
-         1 linguritá sare
       umplutura:
-         500 gr. brínzá de vaci
-         4 ling. zahár
-         1 ou
modul de preparare

                                     -pentru ínceput punem drojdia la crescut, ín 100 ml lapte cáldut si 1 lingurá zahár, cínd drojdia a crescut, cernem fáina íntr-un lighean de frámíntat,  punem drojdia, adáugám untul topit, dar nu fiert si íncepem frámíntatul, píná aluatul face básicute, apoi ímpártim aluatul ín douá, ungem tava de copt , o tapetám cu hírtie de copt, íntindem o foaie de grosime potrivitá, 2-2,5 cm,  ín formá de dreptunghi, apoi presárám foaia cui 3 linguri de griz, frecám brínza bine cu zahárul si oul,  asezám umplutura pe mijlocul aluatului ín formá de spinare, apoi íncrestám aluatul la distante  egale  de 3 cm, api íncepem ímpletitul cum se ved esi ín imaginea atasatá retetei, scoarda din stínga o aducem ín dreapta si invers, píná la capátul dreptunghiului, apoi ridicám ímpletitura si o asezám íntava de copt, apoi procedám al fel  cu aluautl rámas, ungem ímpletiturile cu ou bátut cu zahár, , le dáűm al odihná timp de 20 minute la loc cáldut, timp ín care mai ungem cu ou ímpletiturile, le presárám  cu zahár tos, apoi le dám la cumptorul preíncálzit la 170 grade timp de 30 minute , api facem proba de coacere, dacá e nevoie mai  lásám 5-8 minute dupá care scoatem si rácim pe grátar suciturile , apoi feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése